Måndag

Hualigen igår blev de sent, kom nog inte i säng förrän halv 1.. när matlådor och grejs va klart!
6.00 ringde klockan, upp och ut med hundarna. sen bar de av till stallet. hundarna fick följa med så inte Dixie väcker hela huset, inte så förtjust i att vara själv tyvärr. men de funkar de med ju! dom fick sitta i bilen medan ja släppte ut hästarna.
Jennie va ju såklart också med! =)
När dom va ute mocka ja å grejja så de va klart. när ja gick ner med vatten till hagen fick hundarna springa lös. tom Dixie och hon va jätteduktig som kom när ja ropa! =D
sen åkte ja till jobbet, klockan gick skitfort på jobbet idag, vi hade "fredag" fast de bara va måndag. Christian extra knäcke som DJ och vi fick önska låtar. haha tok!
Lunchade med Elin idag, åkte på boa och handla inför helgen då vi ska ha teamfest med gamla teamet =D kul att man får vara med fast man inte tillhör längre =)
Blev som vanligt att hämta hundar när ja sluta. efter 18 åkte ja till stallet, blev sen för ja fick jobba över plus att ja blev kvar hos mamma och pappa en stund.
blir nog till att åka min gammeltojja i veckan, avgasröret håller på å lossnar på min så pappa får laga =)

Red med matilda idag, hihi såg väl ut som två dressyrfjollor där ett tag, men de är braa =)
Skjutsade hem matilda och åkte hem, tog ut hundarna på ca 30min prommis, Carran gjorde oss sällis. hihi skönt med sällskap!
När ja kom hem plocka ja undan lite, såg förjävligt ut här hemma! hua! ja tycker jag iaf.. men ja är ju perfektionist också.. går inte att plocka undan helt för de är lite hyllor å skit som ska upp på nytapetsrade väggen! sen så!
När ja fika kvällsfika började jag läsa "Bli din hunds ledare" skriven av Fredrik Steen. Haft böckerna liggandes hos mej månader men inte tagit mej an å läsa dom. men fan va bra den va alltså! Läste 25 sidor! läser jag 1 sida gör ja de bra i vanliga fall.

Nu är det läggdags för en annan, ska upp å släppa ut hästarna imorn igen.
Ja de kanske låter som ja gör typ allt i stallet, men jag tar mest utsläpp, man kan välja på utsläpp, lunch, insläpp och kvällning. och utsläpp passar mej bäst tycker jag så då tar jag hellre de!

God natt <3

Skidåkning!

Jaadu jag säger då de! blev skid åkning idag! längdskidor dessutom! den ni, jag kanske passar in på "Belive it or Not"? eller va säger ni!
Jaja varit fullt upp idag så får bli ett inlägg med hela dagen.
Vaknade strax efter 9 av mig själv. Sköönt, låg å drog mej till halv 10.
klev ja upp käka frulle gick med hundarna och drog till stallet och mocka och red.
Idag hade vi galoppöving bakom flyget. nästan ingen trav bara framtravning. gjorde tempoväxlingar så hon verkligen fick sätta bakbenen under sig!
direkt när ja ridit klart blev de till å hämta hundarna och åka på träning. lydnad =) Tarzan skötte sig fruktansvärt bra för att Bingen va med å löpte. braa träning för Tarzan!
Vi ska träna på sitt fot, alltså att han sitter rakt bredvid mej inte snett som Tarzan gör.

Direkt efter träningen blev de fika med mamma sen ut å åka skidor, tarzan fick dra mej en bit, gissa om han gilla de? min lilla arbetsnarkoman. ska börja åka med han fler gånger så han orkar mer.
Gissa om han sov gott sen? fan va läckert de va att åka bakom Tarzan alltså, hihi skitkul!
vi kom där ifrån ca 16 va de dags för handling med Carran. pracka på henne en massa nödvändiga saker =) hihi.
öb va roligast att handla på, på coop blev de bara mat å de är såååå tråkigt!
åkte från coop halv 6, då svängde ja förbi mamma å hämta en sån där bygglampa. och åkte vidare till kungsgården och hämta Jennie, så satte vi oss ett tag vid köksbordet och vila. sen börja vi tapesera. men båda va nog lika slut! bara en tapet som blev fel så den fick vi slänga. annars klockrent! fyfan va nöjd jag är!
undertiden hon tapetsera laga jag mat. min mage va nåågot hungrig

Så har precis kommit hem nu, kvällskissa hundarna också som i princip sovit hela kvällen bägge två!
Dixie har varit ren hela natten och dagen! hoppas hon håller sig i natt med!
Näpp nu ska jag göra matlådor och duscha sen SOVA!

En kväll hos Carran <3

Carran sluta jobba 22, så strax efter de tog jag hundarna och traska över. Nu är vi hemma igen..
Fick mycke gjort hos carran idag! När ja kom dit gick hon mest runt å klia sig i huvet och visste inte vart hon skulle börja =) haha kom ja å röck tag i henne å styrde å ställde lite. haha lät ju de med!
nu ser de faktiskt riktigt bra ut där, mycke som saknas men många saker har sin plats =) det kommer bli så jävla snyggt!  
så skulle vi sätta ihop en lampa som hette "maskros"
Jag: är lampan gul?
Carran: haha nää den är vit
lite senare..
vart ska du ha den här blomman då? (maskroslampan)
haha tänkte lite fel där!
gott skratt fick vi iaf!


varje liten blomma fick man sätta dit så vi hade å göra en stund =)

Nu tror ja båda är lika trött.. blir läggdags. 00.25 en lördagkväll?
jaja kan man ju också göra om man vill.. men är man trött så sover man! 


God natt! <3

Så skönt att göra just ingenting

De är precis vad jag gör nu, orkar inte slå på tvn.. är väl ändå inge bra på den.. å står ett tapetbord ivägen och orkar inte flytta på det =P
De blev iaf en prommis med mamma, vet inte alls hur länge vi va ute, men en bra bit gick vi. blåste ganska mycket annars hade vi nog aldrig sluta gått tror ja!
Efter prommisen bjöd mamma på ost och skinkpaj, gottgott!
Sen kollade jag å pappa på lite bilar eftersom ja ska skaffa ny, ska leta en A4 iaf! de är en sån ja vill ha inge annat, har hittat en så har mailat på den. Ska väl dra iväg en lånförfrågan också.. men känns så "vuxet" med lån. Jag vill inte bli vuxen! haha

Kom hem vid 20, sen dess har ja inte gjort ett skit! har helt enkelt inte orka, håller nog på att bli sjuk igen, orkar ingenting.. vill inte bli sjuk igen!

Mycke jag inte vill.. men en sak är säker! de är att jag vill att min syster ska komma hem oskadd! Hon är i Egypten, å där har dom inbördes krig! inte skit spännande om man säger så!
Håller tummarna på att inget händer ♥

Nu ska jag snart gå över till Carran och hjäloa henne lite i lägenheten, blir nog tidig kväller känns de som, men de är ju Carran så hon kan liva upp mej =D


Vaken före tuppen

När ja sluta jobba igår åkte ja å hämta Tarzan, sen vidare hem och bytte om och for till stallet (samma gamla visa) började fixa i ordning, så kom Carran. Vi skulle rida tillsammans!
Så ja grejja klart så hämta vi hästarna.
Så fort hon fått av täcke på Sonatin sa hon "men hon har gått ner i vikt" tror du jag blev lite glad? som jag kämpar med denna bukmage!
Under ritten sa hon att hon hade blivit mycke fräschare och finare =) de gillar jag att höra! =D
hihi gissa om ja va stolt resten av kvällen?? oja!
Kvällen tillbringades i soffan, tvärslut! försökte kolla på nån värdelös film men ja fatta fan inte ens hälften av den!

Imorse ringde klockan 6.30, trodde att jag sovit över så jag flög upp ur sängen och slängde på mej kläderna och kollade på klockan igen, då va den 6.32.. jag trodde klockan va över kvart i 7.. haha.
peta i mej lite frukost och gick ut med hundarna. sen bar de av till stallet.
släppte ut hästarna och mocka och greja! sen blev de ridning med Amelia, vi red nästan ner till stenö, tog en rejäl sväng idag! gillas! men sonatin va inte alls på humör! ville inte alls arbeta så blev konditionsträning idag bara..
Sen bar de hem, över till carran och hämta jennie + massa saker. Så tapetsera vi väggen, men limmet räckte inte till hela väggen. fick de lim som blev över från Carran. Så vi ska fortsätta imorgon. schit va nöjd jag blir alltså! ett helt annat rum, hamoniskt och lugnt! de gillas!

Nu har jag precis kommit hem igen, varit iväg å hämta hö. Blev kvar i stallet och kollade på nyhästen också =)
nu ska jag, hör och häpna! laga mat! vrålhungrig!
Min snälla pappa hjälpe mej å hämta hö <3

Senare kanske de blir prommis med mammsen =)
Senare ändå blir de påhälsning hos Carran och hjälpa henne i lägenheten! måste ju välkomna min nya granne!=)


Besök hos veterinären

Dagen började som vanligt med att ja gick prommis med hundarna, sen åkte till stallet och grejja Sonatin.
Kompade 1h imorse, skulle med Tarzan till veterinären och få vaccinationsspruta! Så nu dröjer de 2 år igen innan han ska ha spruta. hade varit lättare å kommit ihåg om de va varje år som med hästarna!
Olle skrev en "kom ihåg" lapp åt mej =) haha
sprutan gick bra, olle fick tom kolla i munnen på honom och röra honom utan att han sa något! sköönt! kanske på bättringsvägen??
Lämnade hundarna i vågbro och stack till jobbet, jobbade 9-16 idag, kortpass! skönt!
när ja sluta blev de kortis pratstund med mammsen, som hade tagit hundarna ut å åkt skidor idag, och tarzan är ju lite bekväm av sig så han kunde inte gå i skidspåren utan han sprang i skoterspåret! haha allt för att slippa jobba!
På väg hem stanna ja till i stallet och fxade Niten, Jennie hade ont i huve imorse, och nu jobbar hon och sliter.

Nu har jag precis fika! hua vill ha tillbaka matlusten, men är trött på mat för jag har sån dålig fantasi så jag lagar samma mat varje varje dag..
dixie har varit rumsren ända sen igår! riktigt duktig! ska gå prommis med dom nu sen rida och kvälla hästar!
galet trött idag, tror att förkylningen håller på och tar om =(

helgen ser lugn ut, ska bara hämta hö någon gång under helgen


Ponnyryttare

Jajemen idag spola jag tillbaka tiden lite och red ponny!
Imorse släppte jag ut hästarna, sen mocka jag å fixa allt till Sonatin. Mockade åt Curry också eftersom dom va sjuka. åkte och jobbade, strax innan lunch skickade matilda att de krisa för henne så på lunchen va man snäll och åkte till stallet och grejja åt Mary =) (Matildas häst)
När ja sluta jobba åkte ja direkt till kungsgården och red Sonette åt Jennie. pigg å fräsch dam för att vara 23. Gav lite tips om vad hon ska göra för att släppa i vänster sidan, egentligen visste jennie de själv men behövde bara få det bekräftat, våga lita på sig själv!
Sen åkte jag och hämta Tarzan, sen Dixie, sa hejdå till syrran som sticker till Egypten inatt, avis?? jag?? neej?? =O eller jo!
slängde in hundarna i lägenheten och drog till mitt stall och red Curry. gick bättre än vad det brukar göra, riktigt roligt va de, Sonatin hade vilodag idag, men kunde ju inte låta bli att pussa lite på henne.
Sen när ja kom hem lära ja fika, dödshungrig!
Sen blev de prommis med hundarna, va ute med dom ca 20 min, de behövde dom. inte långt men så jäävla halt ute nu så går knappt att gå!
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen sooova!
Imorn ska Tarzan till veterinären och få vaccinationssprutan! Hoppas han sköter sig!

Så mycke man vill..

Så lite man får..

Fruktansvärt sugen på en ny bil nu! Satt och kolla på massa bilar idag, grips av panik typ.. vill så gärna men vet inte om ja har pengar för de??
Men jag behöver en 4hjulsdriven bil med dragkrok! lite tjatigt att vara beroende av mamma eftersom hon har bil med drag.
Och om ja ska köpa ny bil ska den vara 4 hjulsdriven! om vintrarna tänker fortsätta såhär!
Och jag vill ha audi, och dom är så satans dyr! men jag gillar dom!
Åååh så förvirrande!!

För övrigt så höll jag på att sova över imorse, hörde klockan men lära drömma klart drömmen!!
drömde om att mamma tänkte elda upp huset hemma i vågbro! jag blev hysterisk i drömmen!! men jag fick henne på bättre tankar, då kunde jag vakna och kliva upp =D
idag blev de verkligen att sätta upp håret i en tofs och gugga taggarna och kila.. svängde förbi stallet och mocka. så skönt att ha de gjort på fm.
Sen blev de jobb 8-17, hämta Tarzan och åkte hem och tvätta, gick ner på Ica och handla lite och gick liten omväg hem så Tarzan fick kissa lite. Sen klöpp vi klorna! gick skit bra idag!! så jävla nojd med lillkillen! Börjar bli så duktig så nu!
Sen sprang ja ner å slängde in tvätten i tumlaren, stack till stallet och red. Fick sällskap av Matidla idag :)
Skjutsade hem henne, och hämta tvätten. Haha hon tycker jag är tidsoptimist?? haha hmm undra va hon menar med de?? haha
Betalade räkningar... =/ ska leva riktigt snålt denna månad så jag har massor av pengar till fjällen i april! =)
Sen blev de dusch, matlagning. blev stuvade makaroner och falukorv idag, smaskens!
Nu ska jag ta på mej igglokläder och gå ut med Tarzan, sen soooova!
Hästutsläpp imorn, efter jobbet ska jag rida Sonette.

Godnatt <3

Life is a highway!

♦ Life's like a road that you travel on
When there's one day here and the next day gone
Sometimes you bend, sometimes you stand
Sometimes you turn your back to the wind
There's a world outside every darkened door! ♦

Borste från tidigare inlägg. Förstår inte varför jag lägger energi..

Blev en tur med mammsen idag, hon red Sonatin, jag Curry. haha båda klaga på att vi hade ont när vi kom hem =P jag hade en för trång hjälm. och mamma fick ont av sadeln, haha pensionärerna ute på vift kände vi oss som. Men de va riktigt trevligt, prata av oss lite! Blev en skritt tur. Curry fick jobba på lite. Sonatin tyckte de va skönt med nån som inte ställde så höga krav, men hon släppte efter i slutet, tror ni mamma blev stolt? hon växte kan man säga!
 
När jag kom hem möttes jag en hysterisk hund, va bra att klä på hund och ut med honom! någon tik som löper utanför så han vill bara vara ute..
Sen tömde jag kameran på bilder för Syrran ska låna den när hon åker till egypten. Och ja brände en skiva åt henne som hon beställt.
Nu ska jag bara gå ut och kvällskissa Tarzan sen krypa till kojs!
Tvättid imorn 17.00 så blir till att skynda sig hem när ja sluta imorn.
Onsdag blir det vilodag för Sonatin, ska jag åka och rinda Sonette åt Jennie istället. Bra för mej att få lite lite olika! :)
Onsdag Kommer Dixie också, ska vara hundvakt.
På Torsdag ska Tarzan på vaccination,
Så ja veckan är rätt schemalagd!
Hur ser din vecka ut?

Gonatt

Lite lätt irriterad..

Ja de blir man på svartsjuka folk i denna stad, men pratar dom om en vet dom att man finns. får tänka positivt!
men jaja slutpratat om de!

Idag på jobbet har de varit rätt körigt! va verkligen på arbetshumör idag! pressa som fan!
Lunchade med kristin. =) på amore, fast vi tog med maten till jobbet och åt.

nu blir de ridning med mamma =)

Fick en känsla av hemlängtan

blev prommis med Jennie, Carran och Ässie, kanske hur mysigt som helst! Som på gamla goda tiden när dom bodde här ute! Vi gick runt hönsberget och ut vid Arizona, där släppte vi dom så dom fick leka lite. Sen fick dom leka på parkeringen hemma, men Tarzan är rätt trött efter den här dagen så blev inte så mkt bus men lite iaf =)
Vi ska byta tjänster, jag ska rida hennes ponny 1-2 gånger för att hjälpa henne lite, så ska hon tapetsera mitt sovrum =) de gillas!

När ja kom in kollade jag såklart på "Solsidan" haha klockrent ju!
Sen tog jag tag i disken och städningen! disken va ju inte så mkt, 1 stekpanna och 2 kastruller =P lyxigt med diskmakin ju! Sen plocka jag undan och tog snabeldraken på en motionsrunda!
Så nu äre rent inför kommande vecka!

På kvällprommisen passade jag på och boka tvättid så man får undan den också..
Fick vääärldens jääävla hemlangtan idag! första gången ever ja fått de! men... jag gjorde rent avloppet i duschen! fyfaan säger jag bara. va nog de vidrigaste jag gjort. Gör ju rent akvariumet i duschen och de hade samlats där nere, urk!! men nu äre iaf rent!

Blev skapligt less idag när ja red, mötte jag två travhästar, ser man att man möter en annan häst saknar man väl ner, utifall den blir rädd. Det gör jag som ryttare iaf. Och allra helst tycker jag att man borde sakta ner om man ser att det är en hund med! men nej då!! förstår inte varför det är så svårt att acceptera andra!
Så red jag vidare, va nästan hemma möter jag en hund, jag självklart kopplar Tarzan, men den mötande hundens ägare tyckte att dom kunde hejja på varandra så de fick dom göra, gick bra! pust man är ju rätt skitnödig efter vad som hände med båtsman hunden.. Sen gick jag resten av vägen hem med mina små älsklingar ♥

Nepp nu äre läggdags för en annan, hästutsläpp väntar imorn! =)

Duktig idag

Är stolt över mej själv idag, fått så jävla mycket gjort!  Älskar helger!
Som sagt så åkte jag å röjde upp i lekstugan, letade en nosgrimma men hitta ingen =(
Om man säger så behövdes de röjjas:



Detta blev resultatet: (obs mobilbilder)


Sen skura jag ur vagnen så den är fräsch invändigt igen!
Sen fyllde jag på olja i bilen, åkte till coop och köpte spolarvätska så fyllde på de! Så nu är min bil glaad =)
När ja kom hem tina ja köttfärs, undertiden tog jag tag i å sätta in alla fakturor och dyl i pärmen, dock fick inte allt plats. hade inte satt in de sen ja sluta på coop! haha så de va en del kan ja säga!
Sen blev de matlagning..  tacos! =P

Nu blire prommis med Jennie och Ässie =)

Utedag!

Idag har verkligen varit en utedag!
ställde klockan på 9, snooza till 9.15 sen klev jaa upp och åt frukost. sen åkte ja till stallet.
Red bakom flyget, tempoväxlingar, idag fick Tarzan följa med eftersom det va sånt härligt väder! Gissa om han va glad!
kl 12 va de dags för träning för Tarzan, tränade lydnad, men han ville inte sitta eller ligga i snön för de va så kallt åt honom, haha sötisen!
annars gick de jättebra! Känns skönt att börja Träna honom igen!

Ikväll ska vi ta prommis med Jennie och Ässie, då blir Tarzan glaaad =D hihi

nu funderar jag på om jag ska åka och röjja upp lite i lekstugan hemma hos mamma och pappa, går knappt att komma in där nu =/ så mkt grejjer.

En vän sa till mej förr "det är så skönt, jag har börja uppskatta helgerna" jag fatta inte va hon mena, vadå helgerna är ju bara till för sånt man inte hinner på veckorna??
men nu förstår jag va hon menar, jag uppskattar faktiskt helgerna nu! Det är riktigt skönt!
Men kan inte peka på varför jag känner så utan jag bara känner så =D

God natt!

Näru jävel äre läggdags för mej!
Som ja skrev i tidigare inlägg att Filip kom vilken sekund som helst så så fort ja tryckt iväg inlägget hörde jag porten slå igen, tramp tramp tramp, pling! så va han här =)
kollade på film, men vi pratade en massa så blev inte så mkt kikande, åt massa gott och prata.
Älskar min "brorsa" så äre bara!

han tyckte Sonatin såg ut som en trähäst förr, att hon börja se ut som en häst nu! hahaha =D

Näpp nu ska jag krypa ner med min underbara hund och sova super skönt!

God natt kära läsare!

Träningen

hjaa den som inte är häst eller hundintresserad borde inte va så nyfiken på min blogg, för de är de enda den handlar om typ, kan de va för att djuren är mitt liv ♥

Strax föra 14 smet jag över till Carran som börja grejja i lägenheten hennes, dom köpte med donken mat åt mej,hihi fin middag, delyx och sitta på golvet å äta eftersom hon inte fått bord å stolar än =)
vid 15 sprang ja hem igen gick ut med Tarzan och drog till stallet, va å lämna lite lampor eftersom de börja bli mörkt åt dom.
vid 16 kom mamma med transporten, då stog Sonatin klar på gången. packa in häst och åkte på träning!
Gick så jääävla bra, fick verkligen sätta bakbenen under sig och vi är ense om att de är vänsterbak hon är svag i och de kommer från skadan. Men hon hade blivit starkare på bara en vecka tyckte tränaren! =) de va riktigt skönt att höra för då vet jag att min hårdträning gett något! Fick erbjudande att rida ponny också, hihi sugen?? aah tror de va! frågan är ju bara om tiden finns? =/
haha Sonatin blev riktigt tjurig på mej en gång, så hon ställde sig på ställe och sparka, haha =)
Fick beröm att jag ger skänkel och hjälper precis när de behövs, älskar att få positiv kritik. och till mamma sa hon att jag hade riktigt fin sits! hihi de tycker ja också om att höra, tycker om när det ser bra ut! =)
Planen med oss ser ut att vi ska köra markarbete februari ut, sen ska vi börja småhöja lite! kul med mål!
tränaren puschar mig riktigt bra! inte pressar utan låter det ta den tid det tar.
Tycker det är kul att ha något å jobba med, tänk om allt bara skulle flyta på? va tråkigt de skulle vara.. bara rida för nöjes skull. nää jag vill arbeta ja!
Idag trava vi över 3 bommar på volt sen gick vi över till bom, kryss, bom i bägge varven, sen byggde vi upp det till en kort stuts. Ruskigt nöjd med träningen idag!
Josefine och Sultan va med på träningen idag, tror de gick bra? hade så fullt upp med mitt så man ser ju inte andra tyvärr. men kul med sällskap =)


Näpp nu kommer Filip vilken sekund som helst =)
Pusshej

Motionslördag!

Vaknade kl 8, tänkte va faan de är ju helg, låg å vände å vred på mej, tillslut somna ja om, vakna efter 10 igen, sköönt! Låg å drog mej i sängen, sen vid 11 klev ja upp!
åt frulle, och tog Tarzan och gick till stallet. mocka och greja, gav hästarna lunch sen tog vi den längre vägen hem. (som man åker bil) passa på att jogga mellan varven på väg hem, men vette faan vart kondisen tagit vägen?? plus att jag måste spara mej till träningen ikväll! =D nu ligger Tarzan sååå nöjd efter prommisen!
ska ner i skrubben och leta ny nosgrimma, hittar ingen jag trivs med.. att man ska så petig! haha =P


Pussmulen

Idag klev ja upp 6.00, drog på mej kläder, plattade luggen! =O och gnussa taggarna och gick ut och gick med Tarzan, sen åkte ja å släppte ut hästarna med Jennie, efter utsläppet åt vi frulle tillsammans, myys du! =)
sen mocka ja å drog till jobbet. seeg dag som faan! har inte känts som de är fredag, ingen har varit på drygit fredagshumör idag! tröök! trötta??
När ja sluta åkte mamma och jag på hemköp och kolla va de sålde ut, jag lyckades få med mej glass och vit choklad, haha! mamma hitta dock mer =P
Sen åkte ja dirket till Nattisen och tog in henne, den här gången acceptera hon mej på en gång, behövde inte ens fjäska! inte ett hugg! plocka in henne från hagen och börja kamma ut det som kallas man, vad nu hon gjort med den! Så klippte jag den, tog lite i svansen också. Sen borsta jag av henne, och de viktigaste av allt, att pussa på henne. Älskar när hon trycker upp nosen precis som "pussa mej"
de mysigt och mysa med henne idag! min lilla solstråle ser ut att må så bra så <3 alltid min lilla ponny plutt! ♥


lite skillnad kanske?? haha
Resultat:


lite vågigt ser de ut men hon har så satans tjock man och blir skit om man tunnar ur.

Sen när ja varit hos natta hämta jag Tarzan och åkte hem med han och åkte till Sonatin, red runt hönsberget idag, fick bara köra tempoväxlingar för att sätta rumpan under sig.
Sen blev de prommis med Tarzan, sen kom pappsen och hjälpte mej upp med barbord och lite andra småfix, tack pappi ♥

Nu ser inte kvällen ut att bjuda på så mkt mer.. Tagga in för träning imorn med Josse =)


Check!

Hualigen, imorse va ja trött! men vakna 1 min innan klockan ringde, så låg och myste med Tarzan lite väl länge, 30 min sisådär.. men jag hann iaf. äter ju frullen på jobbet nu. så klädde på mej, knöt upp håret i nån boll, gnussa tänderna och gick ut med Tarzan. Sen åkte vi å grejja stallet. Trivs så satans jäääävla skit bra i nya stallet!!
Blev lunch med mamma idag =) då donken. hihi de va mysigt. har knappt hunnit träffa henne i veckan så de va riktgt mysigt å få träffa henne. när ja åkte från donken skulle en utlänning gå över övergångsstället bara de i varje vänster eller höger (minns inte) steg så klia han sig på vaden så tog ju år för han! jaja vidare till blinklysena, då har jag två bilar framför mej, det är rött. första bilen stannar till, sen bara kör rätt ut fast de va rött! så rulla nästa fram och gjorde samma sak! herregud! att vissa folk får ha körkort alltså!
kom iaf tillbaka till jobbet oskadd!  =)
när ja sluta surra ja med mamma en stund, vet inte vad jag ska ta mej till bara.. fick lite tips av mamma. alltid bra med mammor! <3
sen förbi stallet och slängde in Sonatins middag, handla frulle, sen hem måla KLART! de sista peta i mej några wertes orginal (osäker stavning) ja de blev min middag för dagen! :)
vid halv 7 åkte jag tillbaka till stallet och red med Amelia, skritta och trava bara idag, men som vanligt lösgörande!! ska jävlar få ordning på henne, få henne lika fin som förra vintern, de ska jag bara! så är de!
efter 20 kom malin så raka vi klart (med hennes rakmaskin) gick mycke mycke bättre idag!
så nu är hon äntligen klar! Tusen tack malin för hjälpen <3
I väntan på Malin passa jag på å snagga manen på henne så nu är hon så snygg sååå! =)
tog kvällen på hästarna eftersom vi skulle bli kvar. så tog en liten prommis med Tarzan när ja kom hem, duscha ställde tillbaka lite möbler i sovrummet nu när de är färdigmålat och nu ligger jag här i sängen och ska sova!
slutar 15.30 imorn, de gillas! Ska åka ut till Nattisen och snagga hennes man. pussa massor på henne! hihi

Så satans braa!
Hardcore Superstar - Run to your mama

Godnatt! <3





Rakning

Jajemen igår va de dags för årets första rakning på Sonatin
Först satte vi fast henne (som ja hade förra året) men då röck hon, så jag höll i henne, tillslut stog hon helt stilla och bara njöt så jag la grimskaftet på halsen och mocka så raka sonatin. sen vände vi på henne då va de som en HELT annan häst gick inte alls hade både kedje grimskaft och vanligt och hon bara stöka! klipp maskinen tog ojämt och vi är inte klar. vi gav oss när hon stog lugnt igen ville inte bråka in i de sista.. så ska ta de sista imorgon (torsdag)
Sen bjöd ja syrran på pizza, vi kollade på semester i sverige! pinsamt program! hahaha
Åkte hem efter 22 när de va slut.
bums i säng!
Skulle kliva upp 6.15 men vaknar 6.45 i drömmen drömde jag om mitt larm att dom gjort om de och sen när ja vakna tänkte ja, de va ju larmet!!
kravla mej ur sängen och ut med Tarzan, när jag kom till vågbro tänkte jag "vad gör jag här?" sen kom ja på samma sekund att jag skulle ju lämna Tarzan, väl inne i stan ser jag i backen att de är grön i blinklysena. vad gör jag? jo åker i min lilla egna värd. sen kom ja på att jag skulle gasa för att hinna med. jaja äntligen på jobbet. hämtar en kopp choklad för att vakna till liv, då glömmer jag kaffeplutten i automaten så den fick ja tillbaka i slutet av dagen efter att jag eferlyst den!
åkte och mocka på lunchen, på väg ut fick jag en traktor framför mej, inne i sandarne så kommer tåget precis så fick vänta på de! SUCK!! men hann iaf

När ja sluta åkte ja å red på engång! tog en rejäl tur på Sonatin idag, red nyhed, över vägen och ner mot solbacka in på en grusväg å vände sen tillbaka, va nog ute 1 timme, riktigt skönt! skritten fick hon göra öppna och sluta, lika i traven galoppen öka och minska, sen gjorde jag de i traven också. smörjde bakknänen när ja kom hem och massera henne med hennes massageborste. När jag kom till rumpan sjönk hon ihop och tröck emot hon tyckte verkligen att de va skönt! hihi.
hon har svårt att sätta vänsterbak under sig. så blir att jobba med att sätta bakbenen under sig!

Nu har jag målat, bara!!! en vägg kvar tills imorn sen är de klaaaaaaaaaaaaart =D
nu ska jag gå ut å gå med Tarzan, sen sova stenhårt!
Nattinatt

som en stock!

Inatt har jag sovit som en stock istället! kl ringde 6.15 har inte hört den så vaknar av att ja snooza till kvart i 7! haha höll knappt på att ta mej upp då!
Näpp nu ska jag ta å utforska vad denna dag har att erbjuda!
Ha en bra dag! =)

i tid ja?

När ja vakna imorse å va sådär död tänkte jag att ikväll ska jag gå å lägga mej i tid!
aaah gick bra?
bara en vägg kvar med målningen nu, orkade inte klart allt. Sen får jag hoppas att de är klart! Sen är de bara att försöka blinka med min kära far eller någon annan gullig själ å slänga upp tapeterna!
Nu sitter ja å käkar glass, daimglass. kanske hur gott som helst!

sitter å väntar på att fiskarna fått i sig lite mat innan det blir sängen! hualigen va trött jag är!

ny dag med nya änventyr väntar imorgon!
God natt

Längtar till helgen då blir de leeek med käraste Josefine Andersson! <3

Orolig?

Inatt sov jag skit dåligt, vakna hela tiden. vette tusan va de va. helt slut när ja vakna och skulle kliva upp. Tarzan har också sovit oroligt eftersom jag vänt å vridit mej.. hoppas jag sover bättre inatt!
kl 6 ringde klockan då va de dags för hästutsläpp! sen prommis med Tarzan, och brassa till jobbet. Dagliga rutinen..
Går bättre och bättre på jobbet! Nu kommer det in lite nya personer i teamet som livar upp stämningen! hade fruktansvärt mycket på jobbet idag. men då känns de som man gör någon nytta också!
När ja jobba klart åkte ja å hämta Tarzan, fika sen bar de av till stallet. Sonatin va redan inne. Hon är lite kär i curry, nu brunstar hon också. inte lika roligt! men de går över som tur är! Hon blir ju inge annorluna iaf!
Sen blev de ridning, red först runt nyhed sen över vägen runt?? jaa där nyström bor sen nyhed tillbaka. i traven får hon göra öppna och sluta typ hela tiden. den i galoppen kör vi intervaller så hon får bakbenen under sig. Har svårt att sätta vänster bak under sig. men.. hon va ju skadad på vänster fram så de kanske hänger ihop?

Nu har jag precis ätit och ska kila till stallet och kvälla hästarna, sen fortsätta med målningen så de blir någon ordning här hemma igen! Just nu ser det ut som ett bomnedslag!

På träningen i lördags fick jag iaf först gå på volt över 3 bommar trav i bägge varven och sen galopp bägge varven.
Sen på volt så va de sockerbitar, kryss och sockerbit. gick kanon bra i vänster varv, dock sämre i höger då bytte hon till vänster galopp hela tiden.

Helgen

Fredagen fortsatte med att jag va på jobbet, märktes att de va fredag. haha! roligt på jobbet nu! mycke bättre stämning i rummet!
När ja sluta åkte jag å hämta Tarzan, tillbaka till jobbet å hämta Filip som sluta 17.15. (jag sluta 17) då brassa vi på bolaget för lite mysdricka till kvällen. sen vidare till Ica i sandarne och köpte mat och massa gotta. Sen sved ja om till ridkläder och stack och red Sonatin, hade fixa stallet på lunchen. Va klar i stallet vid 19, då hade filip gjort mat så va bara att sätta sig och äta, LYX! =D de gillas!
Sen halvdog vi på soffan. filip drack sitt vin, mina cider fick vara. cola passade bättre för mej en fredag kväll =) haha
typ vid 22 dyker Kristin ut till oss, satt och prata om allt mellan himmel och jord till kl 1! =O haha men de va riktigt trevligt!
kvart i 10 ringde klockan för mej, då va de upp och tvätta. Filip vakna när jag härja runt med tvätten också.
typ 11.15 åkte vi till stallet. Då fick Sonatin sin lunch, tidigt.. men vi skulle träna kl 13.
Träningen gick jättebra! va bara markarbete, men hon tyckte att Sonatin såg pigg och fräsch ut! Vi bestämde att vi skulle köra markarbete tills Sonatin stärkt sig sen börja höja. Skönt med lite planering. Skänt att ha en tränare som tror på en, det gör hela träningen. som en mening mamma sa: ja vi kommer om vädret inte säger emot. tränaren: då hämtar jag dig eve!
den pusch behöver jag och de är guld värt att jag får det! såååå kul att kommaa igång igen! obeskrivligt kul! =D

när ja kom hem hade fiskarna levt rövare i akvariumet så de va jätte grumligt! Så jag tog älskade Tarzan på 30-45 min prommis och gruva mej. men de va riktigt skönt att komma ut längre! har inte orka och vädret har inte tillåtit. man går inte där när de är kolsvart direkt! Så de uppskatta ja verkligen jätte mycket! Tarzan med! när jag släppte lös honom va han som att släppa på grönbete! swosch sa de så kuta han iväg, sen tvär vände han och kom tillbaka och va ööööööööverlycklig! han får ju gå längre med mamma på dagarna. men tror han uppskatta att jag gick med han :) kändes så iaf!
När vi kom hem städa jag akvariumet, pappa kika ut och spackla igen hålen i väggarna så ja kunde måla.
efter 18 kom Carran. då åkte vi till Sonatin vid 19, mocka och linda av och bytte täcke så hon va redo för utsläpp dagen efter. Hon blev ju gaaaaaaanska svettig efter träningen eftersom hon är orakad så hon fick stå inne och torka.
sen skulle vi börja måla, då lära vi ha skruvdragare å få ner hyllan så blev att slänga oss i bilen och hämta en hos pappa, SEN börja vi måla äntligen! vi va klar vid 10. tog kortare tid än ja trodde! Då spela vi lite GH haha, först tog vi sånger jag kunde, sen testa vi nya. och de va tammefan inte lätt! jag ska ALDRIG vara med på idol kan ja lova! fyfan för nya låtar! hahaha
Sen kollade vi på beck, dock somna båda. hmm ingen aning om hur filmen sluta?? vakna av att carran väckte mej. haha
Då följde vi med ut så Tarzan fick kvällskissa sen gick Tarzan å jag upp och sov, stenhårt!
kvart i 10 klev ja upp igen och pös till stallet, släkten skulle komma kring 12 så bara att kliva upp om man vill rida när de är ljust! men eftersom de va sånt skitväder! Men då kom man upp i tid och rida iaf.
Sen blev de en liten prommis med Tarzan, han uppskatta den inte alls lika mycket idag, han blev ju blöt för de regna!!
Sen måla ja en andra omgång, så bara 1½ vägg kvar nu, men så ansträngande för axlarna så måste ta de pö om pö.. de är tur att man är ung och fräsch, eller?
vid 15 blev de mat hos mamma, eftersom hon hade mat till släkten (moster +familj) så de är ingen stor släkt. men gott att bli bjuden på mat =) behöver ja bara laga matlåda ikväll =)
näpp nu ska jag ta tag i målningen igen!

Torsdag och fredag morgon

Igår klev man upp 5.45 och släppte ut hästarna, mocka och dona. Sen hem och prommenad med Bästa Tarzan! sen bar de av till jobbet.
På väg in till stan ringer Elin "har en överraskning åt dig, den väntar på ditt bord" åh va stog inte på bordet om inte ett smarties rör, slurp sa de så va de slut =) hihhi tack älskling!
strax före 12 fick ja ett sms, kickis va sugen på tacobaren, så de blev lunch med min tjåkis idag! känns konstigt att få kalla henne tjock! men hon är tjock nu. hihihi längtar! <3

Slutade tidigt idag så gick hem 16, åkte jag och hämta min favorit hund som hade fångat en levande pipleksak idag (en mus) hahaha tur att musen överlevde! gullhund!
Plocka lite här hemma, skulle möta Amelia l 17.15-17.30 i stallet för vi red tillsammans. De va sviiiinjävla kallt!
blev inte mycke till jobb på Sonatin, ja frös så förbannat mycket.
Åkte tillbaka efter ja värmt mig lite till 21 å kvälla hästarna, sen tog jag tag i städningen! gjorde ren ugnen, diska, damma, dammsög golven och torka golven.
varför heter de torka golven? jag blöter ju ner dom! =S jaja jag tvätta golvet då!

Kom i säng typ halv 12.. puh sent! där av att jag inte hann blogga igår. men fick tid idag ist.

Klockan ringe 6, snooza till 6,15 sen va de bara att kliva upp. äta frukost, traska en sväng med Tarzan å åkte till stallet för att mocka. Men då hade inte hästarna kommit ut än. Så då åkte jag hem en sväng ist..

Jo! igår bestämde jag att jag ska åka å träna markarbete på lördag! Ska bli såååååååååååå kul! de va inte igår, känns skönt att va inne på rätt spår igen! Hoppas hoppas att hon är villig å hoppa nu då. och att hon håller!

Ibland får jag en känsla av att jag inte syns eller märks? jobbig känsla men den går nog snart över..

Näpp nu börjar klockan dra iväg för lite jobb!

Kvällen har mycke spännande att erbjuda, får ju fin främmande =)

Fått mycket gjort

Idag har jag varit duktig om man får berömma sig själv?

upp 6.15 släppte ut hästar, sen blev de prommis med Tarzan. brassa in å jobba 8-17, tur att man har Lindas sällskap säger jag =) nu har jag kristine också, de gillas! =)
Fick jobba över så kom inte från jobbet förrän 17.05.. slängde mej i bilen och hämta Tarzan och plattan i mattan hem och sved om. va klar typ halv. skulle rida med Frida så åkte till hennes hus...vänta å vänta.. men ingen frida kom.. tillslut ringde jag. då hade hon somna! suck! jaja.. stressa vidare till stallet. mocka å greja, sen red ja till hennes stall å mötte upp henne så red vi runt hönsberget, skritt å trav, jag galopperla lite. i östanbo skiljdes vi åt, jag ville rida längre än vad Frida hann, så jag tog ett varv till. Red på pelam idag, gick riktigt bra! fick med bogarna mycke lättare när jag flytta henne. inget jag tänker använda för evigt bara nu när hon ska stärka sig. skönt att jag slapp slita ihjäl mej för att få hästen att flytta på sig. va ute å red över en timme, hon blev svettig så hon fick filt på tills Lotta kvälla.
när ja kom hem så bytte jag låtar på mammas ipod som jag lovat huuuuuuuuur länge som helst så nu hoppas vi att hon blir nöjd med låtarna!
man har ju inte så många låtar nu när man bara lyssnar på spotify.
Sen tog jag mej i kragen och plocka bort julen, helt! strök gardiner och hängde upp i alla fönster!
sen klöpp jag Tarzans klor, de gilla han inte men de gick bra ändå! han blir bara bättre och bättre och de är huvudsaken! Sen gick vi ut och gick. fick gå "långt" ikväll ända runt kyrkogården plus gräsmattan. Han har inte fått gått så långt nu när han varit dålig, nu är han pigg som aldrig förr. Sprang förbi tvättstugan så jag boka tid på lördag så ja kan tvätta julgardinerna och springa ner med dom till skrubben. Gjorde rent såret när vi kom in, men de är en sån fin skorpa på det nu. Fick inte bort den heller så det läker finfint!
jaja ja de blev ju ingen mat idag.. tacka vet ja riskakor =P haha!

Börjar komma ikapp livet lite, har hakkat efter bra nog mycke nu på slutet..

Nu ska jag lägga mej, hästutsläpp imorgon också.
Men de gör inge =)

Puss och god natt

konstig känsla

idag har varit en relativt bra dag.. cp trött imorse så drog mej till kvart i 7, Tarzan klaga inte han heller lika trött han!
åkte å jobba, sen efter jobbet blev de stallet, hjälpte jennie å mocka åt Niten idag.
sen blev de rida Sonatin. gick bra hon börjar lossna mer och mer i högerbogen, de gillas mycket! efter stallet blev de hem å hämta Tarzan, sen till kickis och äta pannkaka =) tack för maten älskling! gjorde hela stallet på mindre än 2 timmar idag, bra gjort tycker jag eftersom ja mocka en extra box..
strax innan 9 åkte jag från kickis och kvälla hästarna, sen plocka jag ner ljusstakarna och har fyllt på vatten och gjort rent växter och pump i akvariumet, vill städa de men har fått yngel så de går inge vidare..


har en konstig känsla inom mej.. känner mej less. men på vad? skulle vilja vakna upp en dag och känna "fan vilken bra dag"

ska gå å lägga mej med min käraste nu <3
god natt

Påbackning

Japps ja har ju fått påbackning av Carran att jag inte uppdatera nått! så de kommer väl några rader här =)

Helgen va lugn, fredagen kompa ja ut vid 14.15, åkte hem å tvätta. sen in till mamma och pappa och åt maat! sibylla va så sjukt sugen på cheeseburgare! å de blev de, smarrigt! Sen blev de lugnt resten av kvällen.
Lördag vakna jag med halv panik kl 12.. tänkte inte sova så länge. men slänge på mej kläder ut med Tarzan för att bära av till stallet. red Sonatin.. minns dock inte var å hur =P
kl 17 blev de bio med mamma, "änglagård" fundera på om de va söderhamn dom gjort en film om, alla hade varit med alla och alla snacka skit om varandra bakom ryggen?? höll på att sjunka under stolen när prästen prata med spegeln, de va liksom droppen! men den va ju bra iaf! haha
Sen blev de mat hos mamma och pappa idag igen, flinken. haha=P
Sen bar de ut till ljusne till Elin. satt å snacka lite skit mellan himmel å jord! va där till typ 1 =O men har man kul går tiden fort! =D
vakna lite tidigare på söndagen, vid 11. sprang ut med Tarzan, de va sooool! synd att han är sjuk så kan ju inte gå nå långt! =( åkte till stallet och tog en lång ridtur istället! fick lös henne riktigt fint i högerbogen" destoverre har man träningsvärk idag (måndag) haha
vid 15 åkte vi å hämta hö så hon har nått att äta. sålde sängramen någon gång mellan 15-19.
kl 19 bar de in till syrran, kik å spel på bingolotto men ingen av oss vann nått! =(
åkte hem strax efter 21 och soooov! göttmos!
idag har man jobba 8-17, först blev de hästutsläpp på morgonen med jennie.
sen hade jag insläpp på kusarna också, hade sån huvudvärk när jag sluta jobba så Sonatin fick vila idag. får ta en längre tur imorn =)
när jag greja klart i stallet hämta jag jennie så laga vi mat, potatisgratäng å kyckling så jävla gott blev de! vid 21 åkte vi å kvälla hästarna, då ringde mamma och sa att ett hus i vågbro brann så vi lära åka och kika på de också nyfiken som man är! sen direkt hem, nu är de bums i säng för en annan om man ska orka upp imorn!

Tarzan mår mycket bättre nu idag iaf, han svällde upp i benet under lördagen, blev skit orolig! På söndagen fick jag bort skorpan på såret. då vällde de ut vätsa, och svullnaden försvann. och nu mår han fint fint! fick tom leka med moffa innan han åkte från vågbro idag! riktigt riktigt skönt!
God natt gott folk!

Till salu

Sängram 180x200cm
2 sängbord till
Pris:400kr


Ojojojdå!

Va visst bra längesen jag skrev här nu.. det har tom hunnit blivit ett nytt år! =O 
men de har sina förklaringar! som sagt har de ju varit nyårs friande. Året började ju inte skit bra, gick uvi och drog på mej en skaplig jävla förkylning! halsmandlarna upp i öronen känns de som. så nu ska jag testa äta nutella (bantingsmat) för att få i mej något.. makaroner och ostsås går de med! igår fick Tarzan äta fläskfile och en annan åt makaroner och ostsås. haha!
men känner mej faktiskt piggare nu, inte lika trött men hostar och snorar mer än tidigare. menmen nog med de..
Jag va på ikea i söndag å då va de rea på min säng som ja vill ha! men hade ju ingen släpvagn å köra hem den med.. kan inte bestämma mej om jag ska slå till eller inte??



Nyårs afton spenderades först i slalombacken i Kungsberget med Jennie, carran å mamma. mycket mycket trevlgt och kanon väder fick vi!
sen va de hem å sova lite middag för att den svida om till fest! Blev fest med carran. alltid lika trevligt! =P

fått sulor på sonatin nu också riktigt skönt faktiskt! hihi om man är lite lat =P nää men vill inte att hon ska få stylter och vricka till det gamla skadade benet..
Red henne idag, inte blivit mycke ridande, mest Lotta som ridit. Har inte hunnit och motivationen har varit i botten. men nu så ska de gå framåt! när allt landa med nya stallet blev jag tvär slut och då är de tur att man han nära och kära som ställer upp <3
inser nu vilken jobbig tid jag har haft, hur enkelt det är nu!
näpp nu ska jag gå en sväng med min Prins Tarzan sen sova så man orkar släppa ut hästarna imorn =D de är tom kul att kliva upp och släppa ut dom!

Pusshej!

RSS 2.0