Igång igen

Blev lite blogguppehåll där ett tag men hänt så satans mkt nu på slutet..
Ja som ni ser enligt bilderna vill inte Sonatin hoppa. Så jag lägger det på hyllan med Sonatin och satsar på dressyr ist. fått en fast plats i laget :) det ska bli kul!

Jag har varit till Mora och köpt en ny bil, audi 80 sedan, quattro-94 som jag är toknöjd med!

I söndags va det 4 år sen min älskade farfar lämnade jorden. Va upp med blåsippor åt honom. Du är saknad! ♥
Igår va det 10 år sen Kirsten fick benet avsparkat, tog en tur med Tarzan och Sonatin i nyhedskogen och bara myste. drömde mig bort. Saknar Kirsten såå mycket! Alltid en speciell plats i mitt hjärta! ♥


Idag köpte jag ny kamera på lunchen. så man kan börja fota igen. ingen värsting kamera men den duger för mej!
Bästa arbetskollegan, testar nya kameran =)

När ja sluta jobba åkte ja å hämta Tarzan, och hundbur som ligger i coupen. Så fick Tarzan åka hundbur! hört de ryktas att det ska va mkt kontroller kring påsk så får lära honom att åka bur nu. och de gick faktiskt bra! han va tyst hela vägen till ica. då brukar han alltid låta för vi kommer hem så det är helt godkänt! ♥
Sen cykla vi till stallet, red dressyr på Sonatin på banan. Först ville hon inte släppa i högerbogen. men efter lite mjukgörande släppte hon fiiint! Tänk vad tänket gör mkt. nu när jag bara fokucerar på dressyren så går hon klockrent i den. Inte tänka nå på hoppning! lite roligt faktiskt.


min fiina Sonatin! <3

Nu ska jag traska över och låna Carrans usb minne och sno låtar! =)

Tävlingens resultat i bilder

Resultat: utesluten på 2:a hindret. Men ramla av de gjorde jag då inte!

Positiv energi

Pust väl hemma igen!

Nu känns det mycket bättre, men blir illamående så fort jag tänker på mat. Behöver väl inte äta på flera dagar efter idag känns de som =O
Tarzan och jag va ute i 45 minuter, sprang inte hela tiden, när ja börja känna av astman gick jag en bit. sen sprang jag igen. sprang först "långa" vägen till stallet, stannade till i stallet och pussa Sonatin godnatt medan Lotta kvälla, inatt får Sonatin sova naken för första gången i år! :) vårtecken! det gillas! Längtar bara tills dom kan gå naken i hagen!!
sen sprang jag korta vägen hem förbi gamla slakteriet. Lagom tur tycker jag =)

Nu ska jag duscha sen träna lite kontaktövning med Tarzan =)


Folk frågar hela tiden hur jag orkar allt? förstår inte riktigt vad dom menar?? men mina djur ger mig all energi så jag orkar! Det är positiv energi som jag inte kan förklara. Det bara är så =)
Men tycker att det är kul att folk berömmer mig, det är inte det. Men vet inte riktigt vad jag gör som inte andra gör :) ni får gärna berömma eller vad man ska kalla de :)


Kollade igenom bilder som mamma hitta från mormor och morfar.. längtar tillbaka till tiden som fan
Denna tävling va väldigt speciell, i LB hade jag och Natta suuperbra tid i omhoppningen, men Natta vänder på mål linjen för hon blev rädd för flaggaren, så jag läppte ut tyglarna och lät henne skritta. men då hade inte den automatiska tidtagaren slagit av men flaggaren hade flaggat av så jag lämnade banan nöjd och glad skrattandes för Natta busa. och dommaren säger att jag inte gått genom mål. hmm jaa.. de va ju inget att göra gick och klaga men dommaren vägra. så gav revanch med dom i nästa klass! då jävlar ;-) rosett fick vi, minns dock inte vilken plats.. ååh finns så många minnen!
(bilden inte i bästa kvalite knäppt på ett kort)




Grymt sugen på att sätta utt rosetterna, men får nog sova på saken vart dom ska få plats.. nån ide ni som varit hem till mig? =)


Svar på kommentar på inlägg "fullt upp"
Malin: haha jaa men han klev i självmant flera gånger så va nog skönt att svalka av sig efter alla 4 hundar lekt, Men han är ju lite speciell den där Tarzan :)


Kommer ifortsättningen svara på kommentarer på detta sätt. Annars känns de så dumt att ni kommenterar och inte får något svar. =)
bra? dåligt?

tjock?

Blev inge rida för grabbarna igår, det började regna. Åkte ner till 17 och började skura box istället, jäääävlar vilken skillnad de blev! *nöjd* men inte klar än.. men en bit påväg iaf!
kl 18 tog jag in hästarna..  kring 19 åkte jag hem.. tröött.. blev inte vaken länge till, låg i sängen till 21, sov nog 21.01 om ja hade kollat på klockan! fullt upp hela dagen men fick mycket roligt gjort! =)

5.30 ringde klockan imorse, kollade ut och tänkte, na har väckarklockan fått fnatt! klockan är ju inte halv 6! tyckte de va så mörkt ute! men klockan va visst halv 6. myste med Tarzan en stund sen klev vi upp. släppte ut hästar och fixa klart stallet.
for vidare till jobbet, hade servicedag idag vilket innebär inga raster eller luncher men vi blir bjuden på frukost,lunch,frukt, fika och godis! märks att min mage inte är lika van vid godis längre! svällde på engång! jäävlar va fet JAG kände mig! =O
Både linda och ja va trött idag, så flumm och dum de va vi de! haha garva åt ingenting! haha kul iaf =)
cyklade till stallet, skritta en sväng med Lotta sen red jag på skolan,gick så jääävla bra! slutade när hon gick som bäst! riktigt nöjd med henne idag. Precis kommit hem. nu ska jag svida om från ridkläder till joggingkläder och ut och springa av mig lite onyttigt med Tarzan <3

Fullt upp!

Gårkvällen spenderades med bästa Caroline Roos, dock en trött sådan. Hon somnade undertiden vi kollade på "Beck, mannen utan ansikte" sjukt bra!
vid 12 gick hon hem, Följde med och kvällskissa Tarzan på samma gång. Sen klippte jag klorna på honom. gick faktiskt jättebra tills sista klon, då va han bra nog envis men fick ta den tillslut =) sen busa vi lite, sen försökte sova..

6.15 ringde klockan på morgonen, gääsp! vaknade och hade tokont i magen, tänkte ja kan fan inte resa mig! men tog mej upp tillslut och de gick över som tur va. Gick ut med Tarzan runt halva gräsmattan bara, sen sprang jag ner och kolla om de fanns nån tvättid idag men de gjorde de inte, bara 7 och den hann ja inte på..

Kvart i 7 kom Jennie och Anette (Jennies mamma) och hämtade mig. Släppte ut hästarna, gick bra som vanligt. Passa på och mocka och dona klart stallet.
va hemma till 8 igen, då städade jag akvariumet. blev sååå snyggt!



kl 10 va de dags för hundkurs så gick en snabbprommis runt bläckhornen och ner mot båtklubben, sen bar de av till klubben. Träningen gick jättebra! Först fick jag va med Kjell, Tarzan reagera ingenting på han, toppenskönt! vi fick läxa att träna lite på kontakten. fick massa tips och ideer, han är jättebra!
sen fika vi, sen fick vi träna för Lisa, då fick vi träna på hopphindret, de va Tarzan superduktig på så ska utmana gränserna lite. göra lite andra övningar med hindret, kul =D

Tindra på hopphindret



Sen bar de hem och laga lite mat, blev köttbullar,korv, makaroner i grädde. har inte smakat än.
mamma kom så åkte vi ner på Stenö och gick prommis med alla 4 hundar

Tarzan bada första gången iår! =)



Nu ska jag slänga i mej lite mat, sen cykla ner till stallet så ska grabbarna grus (Tobbe och Jonas) få rida lite, hihi


En vanlig fredag på jobbet

Lite sent men har varit dålig på att lägga in bilder med inlägg i veckan. ska bättra mig!
Anatar att de är roligare att läsa med bilder?


Fick en present av jobbet idag =) dock ska den användas på jobbet, haha


Linda planerar helgen under bordet =)



Jag friade för Linda också, och hon svarade JA! utan tvekan, slet av sig förlovningsringen och satte på sig min extremt fina hemgjorda ring! =)



Seriös?? NEJ! men jag är född sån! Ta mig som jag är eller skit fullständigt i de! mohaha

Lördag 9 april

Morgonen startade 8.30, hörde knappt väckar klockan.. va väääldigt trött imorse. men vakna rätt fort när jag kom å att jag inte skulle å jobba utan jag skulle faktiskt in å SORF och skutta lite för Guggi.
Av den enkla anledningen, som jag tydligen inte berättat.

Va ju och träna i torsdags.. Gick inte som väntat, vi började stanna på ett hinder. och det hela sitter i att vi inte har något självförtroende, varken jag eller Sonatin. men sänkte ner till 80 så gick de superbra!
Så idag hoppa jag lite för Guggi och hon hittade småfel som jag eller Cia tänkt på. jag måste ha mer tryck och fart i galoppen och fånga upp högerbogen så hoppa vi tom 1m idag! gissa om jag blev glad när mamma sa de! hihihi

jag tog med mej transporten från vågbro igår ju, så nu lämna vi ena bilen på sorf så hjälpte mamma mej ur transporten i stallet, Lotta hjälpte mej in. sen åkte vi och hämta den, lämna transporten i vågbro och begav oss ut på ecenter och handla.
väl hemma igen peta jag i mej lite fika, gick ut och gick med Nyström i över 1h trots att de blåste, men blåste varmt så de va bara skönt!
Direkt börja jag med maten, eves special flygande jakob. innehåll:ris,kyckling, bacon och grädde! hihi.  passade på att vattna mina köttätare (blommor) dricker ju vatten som fan!

Sen blev de en sväng till stallet. greja hagen. stängde av den geggiga biten och drog tråden runt hagen och la lite grus i öppningen i hopp om att de inte blir så kladdigt!
Eftersom jag bytt box med Tirran så flytta vi lite vattenhinkar och grejer, blev riktigt bra! lugnt och skönt i stallet nu =)

På bordet ute i stallet hade malin ställt en liten present åt mig för jag passade Tirran i 3 dagar. =)


nu har jag ätit lite och lagt mig och vila! sköönt.
gjort 5 matlådor idag! fan va jag är grym alltså!



tarzan fick en bit kyckling han med =)


Nära skjuter ingen hare!

Jobb 8-17, segt som sirap idag. Linda svek mej redan kl 14 idag.. så fick sitta i min ensamhet..
menmen gick de med. lugnt och tyst iaf!

när ja sluta jobba åkte jag och hämta Tarzan, masserade mammas höft för hon har så satans ont! =( stackarn! så tänkte att om jag kan göra nått så gör jag det! och belive it on not! det hjälpte! blev så glad!
sen brassa jag hem med mammas bil och transport. bytte om och cykla till stallet.
kommer dit så har Lotta mockat, hon är en ängel! utan att ens be om hjälp så hjälper hon en!
vi tog in hästarna och hjälptes åt att mocka ur 4 kärror ur hagen. pust! jobbigt men det ger resultat!
sen tog jag en tur på Sonatin, börja gå mot skolan, tänkte ta ett dressyrpass. men näääe! ångra mig och kände att vi behövde busa lite så red på rundbanan, jäävlar va nära de va att jag åkte av. drog av världens bock när jag släppte på henne! hihihi!
sen fick hon trava av en tur upp för gussibacken.
väl hemma i stallet blev de streching, massa pussar och rengöring av fötter! dom va rätt grusig om man säger så!
sen gjorde jag ren golvbrunnen, va stopp i den..
sen fick hästarna kvällsmat och jag cykla hem.
nu blire kvällsprommis med Tarzan sen sooovelisova

plopp

Sorry kära läsare att det inte blev nå bloggande igår men..

först jobba jag 8-16, innan de släppte jag ut hästarna. gick inte skitbra.  Niten sprang in och kröp under porten.. stackarn va livrädd..
när ja sluta jobba hämta jag Tarzan åkte hem bytte om och cykla till stallet. va där före 17.
började tömma min box för vi skulle testa om Tirran blev lugnare i en större box.
Så grejja med de, sen red jag. först skritta ja ut en sväng så Tarzan fick en liten tur, sen red jag på banan. va kladdigt som satan där! men fick lös henne i bogarna och de va huvudsaken!
Tarzan fick springa lös runt omkring, gissa om han jäste??
När jag stog och gjorde ren Sonatins ben så ramlar telefonen ur fickan rätt ner i vattenhinken lyckat! NOT men den höll iaf =D
strax efter 20 cykla vi hemmåt igen, mockade ur en kärra ur hagen också. tänkte försöka ta en kärra/dag. i helgen blir de mer.

Sen kom Carran så skulle vi kolla på Beck men bägge somna. haha =P  jaja fick iaf umgås! men får nog testa en annan dag ;-)

upp halv 6 imorse igen,släppa ut hästarna. gick mkt bättre idag, va mycket lugnare i stallet.
Sen jobb 8-15.30 mamma fick komma med halstabletter, knivar i halsen! =(
nu har jag sovit en timme, gjort chokladbollar och fikat. ska försöka få ut Tarzan en sväng sen bege mej till stallet för att åka på träning kl 20 =D

hejhej

Taggar för tävling!!

halv 6, började min dag. Loggade in på Tävlingsdatabasen för att ihopp att pengar hade kommit in till dom över natten, men icke..
gick morgon prommis med Tarzan och åkte till stallet och släppte ut hästarna, de va lättare sagt än gjort! har nog aldrig varit med om så många lindor och täckesbyten någon gång! när hästarna va ute vattna vi dom
mocka och gjorde klart stallet.
hurtig på morgonkvisten!

åkte och jobba, bet av mig alla naglarna för ja va så nervös att pengarna inte skulle komma in. men på eftermiddagen kom dom äntligen in och jag kunde lägga in min anmälan =D
anmälningstiden gick ju ut idag kl 18 så va lite sent påtänkt kanske men nu har jag licens för SORF, och allt är färdigbetald och klart!
Tävlingen är den 17 april, ska hoppa 90cm. nu äre bara att hoppas att ja fortfarande kan ha tävlingskläderna! hihi

när ja sluta åkte jag och hämta Tarzan, stanna på ica och köpte lite sånt ja glömde igår.
bytte om och gick till stallet, gick så fort så jag fick mjölksyra, men fortsatte gå i samma tempo! fan va jobbigt de va att gå med mjölksyra! otränad, JA!
packade hö, och mockade ur en kärra ur hagen, tråkigt men måste göras. så jääääääääääävla tungt bara!
efter 7 kom Filip så red han Sonatin och jag fick curry lite hastigt och lustigt. Lotta fråga så tog med han en sväng. men han hade nog passa bätte i boxen, grymt omotiverad idag va han. Sonatin såg fin ut! =) *stolt*
blev grymt glad idag istallet, först säger Malin att sonatin börja se fin ut, hihi =) sen när filip red sa han att hon va mkt mjukare och mer muskler! hihi! blir så glaaad!
Tarzan fick träffa Helios idag, han tyckte inte riktigt om de. men när vi gick liten prommis gick de bra. men inte när vi bara stog. så får nog ta små prommisar med varandra så borde de funka sen hoppas jag!

Filip och jag natta hästarna innan vi åkte hem, nu har jag duscha och ska sova som en princessa!
Hästutsläpp väntar imorn, God natt




Just idag

Just idag är jag stark, just idag mår jag bra!
Jag har väntat så länge på just denna dag!

en truddilutt som går och om och om i mitt huvud idag! jag känner.. hmm en liten känsla lycka??

Dagen började tokbra, när klockan ringde fick jag en nos i sidan av ryggen (En Tarzan som vill under täcket) myste braa länge.
när jag klev upp märkte jag dock att jag hade jordens skallebank! tog 20 min morgonprommis med Tarzan, så släppte de lite. och åkte och lämna Tarzan i vågbro. sen jobbet.
På jobbet kom huvudvärken igen, humöret blev inte på topp, stackars Linda. knapra i mej lite piller så släppte de efter nån timme. då blev ja på mkt bättre humör.

Åker till vågbro efter jobbet för att hämta Tarzan, då står Tarzan på bron och tittar på mig när jag kommer, full av lycka blir man då! <3

Vi åkte på coop, handla lite frulle, hem och bytte om. Tarzan och jag cykla till stallet.
Hade malin varit snäll och mockat åt mej =) tack tack!
donade klart de lilla sista  jag hade kvar.. Gjorde iordning Sonatin. red till motorstation och vände. gick så jääävla bra! tvingade vänsterbak under henne hela tiden och hon arbeta som fan! gjorde galoppombyte också!! hihi de va första gången om man inte haft hinder under!
Malin passade Tarzan i stallet medan jag red, tacktack malin! Malin är en riktig klippa ställer verkligen upp!

När ja kom hem strecha jag Sonatin och borsta henne länge! sen mockade jag ur hagen lite. VÄLBEHÖVLIGT, men... såååå tråkigt!

kvällade hästarna 21, och cyklade hem igen. Nu har jag precis fika och ska sova lite. Hästutsläpp väntas imorn!


men kära gösseness!!! glömde nästan nämna det bästa på hela dagen!!
jo, att jag betalat in licens till SORF, bara pengarna kommit in så ska jag anmäla mig till tävling den 17.
INGEN ÄR LYCKLIGARE ÄN MEJ! =D



(foto av: Sofia Olsson)

Första hundkursen

hejhopp i regnet! kl 10 bar de av till hundklubben för lite hundkurs! först gick vi igenom vad vi ville träna på.
de jag helst ville träna på va att titta i munnen, men eftersom Tarzan känner sig obekväm med de så tar jag inte de på första kursen, så då ändra jag mid och tänkte att jag kunde få hjälp att han ska sitta rakt bredvid mej och inte snett, men... när jag såg vilket väder de va så ändrade jag mig igen! vi kan träna på att han i överhuvudetaget ska sätta ner rumpan i de n blöta backen!! haha gick väl sisådär. fick tips om att bara vänta ut honom och inte tjata på honom. och berömma honom så fort han tänker tanken att sätta sig. och så fick han hejja på Kjell (kursledaren) vilken va jättebra! han reagera ingenting på honom. de va de bästa på heela kursen idag!
Va skönt att Tarzan fick se lite andra hundar, efter olyckan är han så satans osäker..
men de gick bra!jag är toknöjd fast vi inte kunde göra så mkt pga vädret.

Påväg hem från kursen får jag sms av Lotta att det forsar in vatten på vårat hö som dom hämta igår!! inte skitkul! så brassa dit blöt å jävlig och kollade till de. men då hade lotta redan ringt på hjälp. Lotta hade även varit så gullig och mocka min box idag. så jag hade bara tirran och resten å göra.
Hästarna fick komma in tidigare idag. dom va minst lika blöt som mej!

Tog hem tränsen och ska smörja dom! blir ju inge rida idag så passar på med lite sånt istället..

Malin och Tindra på hundkursen i regnet


Lördag natt



gääsp, glider in med ett inlägg si så här på nattkvisten!

lagade mat, blev 2 matlådor också. maten va inge vidare god. pastagratäng färdiglagad fryst, ogilla!
städade lite också. dammade alla hyllor, dammsög och torka golven så nu är de fint här hemma igen

Välkommen in hälsar Tarzan



köket (bjuder på att golven inte hunnit torka)



Vardagsrummet





Och mitt älskade sovrum =)





De va min lägenhet de, passade på att duscha Tarzan idag också. mer än välbehövligt efter att varit ute i leran heeela dagen!
Nu har jag precis kommit hem från Elin, hade filmkväll hos henne. mysmys. ätit godis upp till öronen tror jag! gaah! men mycket trevligt va de! pratade om allt mellan himel och jord!

Nu blir de sängen, god natt

Lördag morgon

vaknade av mig själv kl 6.30, skönt men ändå inte skönt! men skönt att slippa vakna av klockan 15 min senare..
messade med Jennie på morgonen som inte får tag på Matilda som hon skulle släppa ut hästarna med. Eftersom jag endå va vaken så  bestämde vi att jag åker dit och släpper ut med Jennie, påväg dit får Jennie tag på Matilda. så då hjälptes vi alla åt att släppa ut. halv 8 åkte jag vidare till nästa stall, skulle släppa ihop Natta med hästarna i det nya stallet.
Gick inte så bra, inga skador eller så men dom lät henne inte få äta =( så hon tog i en uppskottad gång och tröck men skettisen Saga gjorde henne sällskap. Bar ner hö och vatten till dom där nere.
åkte därifrån vid 10. Jag mockade och gjorde klart hela stallet åt syrran, hon jobbar dubbelpass.

Natta i nya boxen



Natta rullar sig i hagen



Sen blev de lite frulle hemma hos mamma och pappa, i väntan på Carran. så åkte jag ut till hennes stall och kika på Mirrol =)  kommer bli perfa de där! älska personligheten! Natta upp i dagen!

Sen åkte jag till mitt stall och mocka och greja åt Tirran och Sonatin så kom Filip och red Sonatin och jag skritta Tirran. Red på banan, Sonatin såg bra ut =) hihi stolt att hon är min, min min!!
Tirran och jag tränade på att gå högervarv! haha, travhäst och van att gå i vänster varv =) hade hjärnspöken heela tiden men jag satt kvar!

Nu har man äntligen kommit hem, maten står i ugnen, så snaaart får jag äta!

koppla av lite sen ska jag ta tag i städningen! puuuuuh!


Freaky friday

kan man ju säga, nätt å jämt pallra man sig upp ur sängen imorse. för att befinna sig på plats i stallet halv 7. vilket jag också gjorde. Utsläpp av hästar stog på schema. Började med Niten, men gick inte lika bra idag som andra dagar. han va grymt stressad av att dom andra stog och sparka. kom inte ens utanför stallet, menmen.. man behöver motgångar för att få uppgångar också.
sen va de mockning på schema, har ju hand om Tirran i helgen så mocka ur bägge boxarna och dona.
Sen bar de iväg på jobb. har kännt lugn inom mig idag, lyssnat på lugna låtar och försökt koppla av, fast jobba också såklart men inte sitta och tänka på massa negativa saker...
pratade med malin på fm, att det kaanske blev flytt på Natta.
strax innan 16 när ja sluta får jag ett sms av mamma att det blir flytt.
så när ja sluta bar de av till vågbro, haka på transport som äntligen är påställd! tydligen så ställde aldrig han ja köpte den av på den så kört avställt, inte coolt! men nu har jag gjort rätt för mig iaf!
hämta falck vid halv 5 och åkte till Natta, som stog längst bort i hagen. traska ut till henne och satte mig på huk några meter från henne, det brukar jag göra. så kommer hon och börjar fillpa i hår och och så. men inte idag! hon tyckte jag inte hade vairt där på länge så hon strejka. så jag ställde mig upp. då sprang hon där ifrån! gick efter och fick tag på henne tillslut, men hennes tjurighet släppte när jag börja borsta henne. då stog hon och jäste bara.
17.20 kom jag iväg från haga, började min färd mot Forsbacka! va framme kl 18 så tog inte så lång tid att rida över.
På vägen såg jag att det börja komma knopp på sånna där kvistar man har till påsk, mysigt tycker jag.
färden till forsbakca gick väl skapligt förutom att hon hoppa till för varje bil och soptunnorna skulle äta upp henne. vid bron i vågbro ställde vi till de för bilisterna, läskigt med vatten som rinner under en så vi måste gå mitt i vägen för att inte trilla i tyckte natta. haha sötis.
När vi kom fram fick vi ett varmt välkommande. kändes jätte skönt att lämna henne där!
Ska dit imorn och släppa ihop henne med dom andra kusarna.
sen bjöd mamma på pizza, sen åkte jag och fixa klart de sista i mitt stall och åkte hem.
bar in dator och hela alltet till sovrummet för att kika på film medan ja somna, när ja lagt mig upptäcker jag att jag glömt valt film..
men nu ska jag kika på filmen Bilar iaf.. God natt






RSS 2.0